Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσφυγας δολοφονήθηκε από την κροατική αστυνομία,σε συγκρούσεις στα σύνορα

Ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα της Σερβίας με την Κροατία, μετά από επέμβαση της κροατικής αστυνομίας, όπως μεταδίδουν ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια ομάδα προσφύγων έφτασε στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας στην πόλη Σίντ, μετά το κλείσιμο των συνόρων από την Ουγγαρία, αναζητώντας διέξοδο προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία.
Η ένταση ξεκίνησε όταν οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κρατικές αρχές για τη μεταφορά τους. Η κροατική αστυνομία απάντησε με άγρια καταστολή και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός 24.hu, με αποτέλεσμα ένας εκ των προσφύγων να χάσει τη ζωή του. Αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι σε ετοιμότητα ώστε, αν χρειαστεί, να προστατεύσουν τα εθνικά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hina.

«Η πρόεδρος της Κροατίας συναντήθηκε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού και ζήτησε να υπάρξει εγρήγορση και ο στρατός να είναι έτοιμος για να προστατεύσει τα εθνικά σύνορα, αν χρειαστεί, από την παράνομη μετανάστευση», ανέφερε το πρακτορείο. Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα από την πλευρά της Σερβίας, αφού η Ουγγαρία έκλεισε τα δικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου