Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Διαλύεται το ISIS. Και ιρανικές δυνάμεις στη Συρία.

Πηγές στο Λίβανο, ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters  ότι εκατοντάδες Ιρανών στρατιωτών  έφθασαν στη Συρία  τις τελευταίες 10 ημέρες, με πλήρη οπλισμό για να συμμετέχουν  σε μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση. Θα συνεργαστούν  μαζί με τους  σιίτες πολιτοφύλακες στο Ιράκ, ενώ η Ρωσία θα παράσχει υποστήριξη από αέρος. Οι επίλεκτες ιρανικές δυνάμεις πεζικού που άρχισαν να φτάνουν στη Συρία, δεν αποτελούνται από  στρατιωτικούς συμβούλους, αλλά από στρατιώτες και αξιωματικούς.  Μέχρι τώρα, η  ιρανική στρατιωτική υποστήριξη στη Συρία ήταν η αποστολή στρατιωτικών συμβούλων και ειδικών. Το Ιράκ έχει στείλει  σιιτική πολιτοφυλακή, μεταξύ των οποίων είναι  Ιρακινοί και Αφγανοί, για να πολεμήσει στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.
Οι πρώτες 15.000 προσωπικού ήδη είχαν
αφιχθεί στην Συρία τον Ιούνιο, και μάλιστα ενεπλάκησαν ήδη στην ανακατάληψη της πόλη Hasaka, την πρώτη επιτυχία του συριακού Στρατού μετά από καιρό που "έκοψε" το ισλαμικό "κράτος" στα δύο.

Η βορειοανατολική αυτή κομβική  περιοχή  της Συρίας, είναι τεράστιας  στρατηγικής σημασίας, διότι συνδέει τις δύο μεγάλες περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.
 Επικεφαλής της δύναμης των Ιρανών είναι ο Ιρανός στρατηγός, Qassem Soleimani, διοικητής της επίλεκτης δύναμης Quds του Ιράν.

Ο στρατηγός Soleimani συναντήθηκε με τον Αρχηγό του συριακού Στρατού καθώς και με τους ανώτατους διοικητές και αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, σε μια επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης. 

«Επιτεύχθηκε συμφωνία [κατά τη διάρκεια των συναντήσεων] που θα μεταφραστεί σε ανάληψη επιθετικών πρωτοβουλιών μόλις σταθεροποιηθεί η γραμμή του μετώπου», δήλωσε Σύρος αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου